Echipa
Expoziția a fost realizată de către o echipă de studente și studenți cu dizabilități și cadre didactice din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Mai jos vă învităm să îi cunoașteți.
Leyla Safta-Zecheria
Sunt Leyla Safta-Zecheria, lector universitar la Departamentul de Științele Educației din cadrul Universității de Vest din Timișoara.Am inițiat acest proiect colaborativ pentru a facilita crearea unui spațiu în care cadrele didactice universitare să reflecteze împreună cu studenții și studentele cu dizabilități asupra ce înseamnă incluziune la universitate și a amplifica vocilor lor în demersul stabilirii unor politici universitare echitabile și incluzive.
Loredana Marcela Trancă
Sunt Loredana Marcela Trancă, lector universitar la Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara și în activitatea mea profesională am preocupări legate de incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. M-am alăturat echipei de organizare a expoziției „Voce și dizabilitate la universitate” deoarece sunt interesată de schimbarea socială, de promovarea unei culturi a incluziunii și doresc ca vocile autentice ale studenților și studentelor cu dizabilități să vibreze corzile mentale ale publicului pentru ca universitatea să devină un loc mai accesibil, în care fiecare student să își poată atinge potențialul.
Andra Maria Jurca
Andra Maria Jurca este doctorandă în Științele Educației și cadru didactic asociat al Departamentului de Științele Educației.
Iasmina David
Masterandă în Consiliere și Integrare Educațională, Universitatea de Vest din Timișoara
Vlad-Emanuel Ion
Vlad Ion este student la Facultatea de Sociologie și Psihologie în cadrul programului de Masterat în Consiliere și Integrare Educațională.
Îmi place să călătoresc, să petrec timp în mijlocul naturii, să mă relaxez ascultând muzică și să fiu la curent cu diferitele lucruri ce țin de tehnologie, ultimul lucru considerându-l a fi util, dat fiind faptul că, în ultima vreme, tehnologia a ajuns să devină tot mai prezentă în viețile noastre.
M-am implicat în acest proiect din care rezultă expoziția „Voce și dizabilitate la universitate” deoarece am considerat că prin împărtășirea experiențelor mele, ca student cu deficiențe de vedere, aș putea contribui în demersul de a găsi soluții prin care să se vină în sprijinul altor studenți aflați într-o situație similară cu a mea.
Sper ca informațiile descoperite în cadrul acestui proiect de cercetare, despre nevoile studenților cu dizabilități, să fie utile în găsirea și implementarea de soluții prin care să se faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități, la educație, în mediul universitar.
Claudia-Vasilica Borca
Claudia-Vasilica Borca este conferențiar universitar doctor și directoare de departament a Departamentului de Științele Educației.
Elena Oprița
Mă numesc Oprita Elena Mădălina, m-am născut în Petroșani, am 26 de ani și sunt absolventă a facultății de Sociologie și Psihologie din Timișoara. Sunt o fire empatică și optimistă și îmi place să mă implic în proiecte și să lucrez cu și pentru copiii și adulți cu dizabilități. Sunt pasionată de scris, lectură și limbi străine.
Am fost mereu interesată de tot ceea ce înseamnă integrarea și creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități, mai ales că am întâlnit la tot pasul bariere care m-au împiedicat să îmi desfășor activitățile așa cum mi-aș fi dorit. Proiectul cercetare-acțiune Voce și dizabilitate la universitate mi s-a părut o oportunitate extraordinară de a cunoaște și alte persoane cu dizabilități și experiențele lor, dar mai ales de a putea vorbi deschis despre experiența mea din mediul universitar. Participând la cursuri atât fizic, cât și online am putut analiza aspectele pozitive și cele negative, din ambele unghiuri. Primul gând când am auzit despre proiect a fost că voi putea să expun deschis în special problemele cu care se confruntă universitatea în ceea ce privește desfășurarea tuturor activităților pentru persoanele cu dizabilități fizice și voi putea veni cu soluții, iar astfel vom face împreună un pas spre rezolvarea problemelor.
Denisa Duciuc
Denisa Duciuc este studenta în anul 2, la Asistență socială în cadrul Facultăți de Sociologie și Psihologie. Și s-a implicat în proiectul “Voce și dizabilitate la universitate” , deoarece vrea ca toți studenții cu dizabilități care sunt în prezent și care vor veni, să aibă acces și accesibilitatea de care ei au nevoie, și pentru a-i încuraja pe ceilalți să-i ajute pe copiii cu dizabilități.
Doru Varvara
Numele meu este Varvara Doru David. Sunt student la Facultatea de Sociologie și Psihologie, Specializarea Psihopedagogie Specială, Departamentul de Științele Educației . În timpul liber mă ocup de respectarea drepturilor omului și fac petiții pentru ca lucrurile să meargă bine în țara noastră. Am ales să particip în proiectul de fotografie vorbită deoarece, cred că prin acest mod că se poate atrage atenția cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități.
Theofild Andrei Lazăr
Sunt Theofild-Andrei Lazăr, conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara, printre interesele mele principale de cercetare fiind incluziunea socială a grupurilor vulnerabile, inclusiv a persoanelor cu dizabilități. În calitatea mea actuală de prodecan al Facultății de Sociologie și Psihologie responsabil și de relația cu studenții, mi-am dedicat eforturile pentru a asigura acestora experiențe educaționale pozitive. Expoziția „Voce și dizabilitate la universitate” are un ridicat potențial în a promova contexte incluzive în învățământul superior, contribuind la crearea unui mediu mai just, mai deschis și mai divers.
Dănuț Bălăuță
Dănuț Bălăuță este asistent universitar doctorat în cadrul Departamentului de Asistență Socială.
Elena Peptănatu
Elena Peptănatu este masterandă în cadrul Departamentului de Asistență Socială.
Denisa Bădescu
Studentă în cadrul Departamentului de Geografie.